Mergi la conţinutul principal

Za zdravstvene radnike

Professorul Michael Popp

PHYTONEERING – uspješna formula Bionorica tradicije

Tvrtka Bionorica proizvodi lijekove na biljnoj bazi, a njihova tehnologija proizvodnje bazirana je na principu  Phytoneering-a.

Phytoneering – definicija

Prof. Michael Popp, predsjednik uprave Bionorica tvrtke, definirao je pojam рhytoneering-a na sljedeći način: "Kombiniramo najbolje što priroda nudi s najboljim rezultatima koje ljudi mogu postići".

Bionorica desetljećima stvara vlastite patentirane proizvode i uspostavlja stroga pravila za standardizaciju uzgoja i sakupljanja ljekovitih biljaka, kao i za proizvodnju konačnih proizvoda.

Svaki lijek kombinira znanje iz područja tradicionalnih metoda liječenja, a koje podupiru i potvrđuju rezultati znanstvenih istraživanja.

Već oko 80 godina Bionorica proučava mogućnosti prirode, stvarajući tako učinkovite biljne lijekove poput Sinupret®-a, Canephron®-a, Bronchipret®-a i drugih.

Od sjemena do konačnog proizvoda

Pridržavanje međunarodnih standarda od vremena uzgoja biljaka do žetve i prerade, osigurava trajno visoku kvalitetu.

Fito stručnjaci prate cijeli proces - od odabira sjemena, deratizacije, gnojiva i površina za uzgoj biljaka do žetve i daljnje obrade.

Proizvođač strogo slijedi preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i u skladu je s međunarodnim zahtjevima GACP (dobre poljoprivredne i sabirne prakse).

phytoneering_1

Sjeme – početak

Stvaranje lijeka započinje proučavanjem ljekovitih biljaka i potvrdom da će imati samo potreban skup svojstava i komponenata.

Ljekovita vrijednost biljke proučava se i ako ispunjava potrebne zahtjeve, sjeme se odabire za uzgoj. Tijekom desetljeća, Bionorica nije pribjegavala genetski modificiranom sjemenu.

 

Prirodno stanište - najbolje tlo za biljke

Zahvaljujući modernoj tehnologiji uzgoja biljaka, kontroliraju se i bilježe sve faze procesa koji utječu na uzgoj biljaka - od sjetve do sakupljanja biljaka, kao i sortiranja, daljnje obrade. Identična botanička svojstva svih biljaka i uzgojnog materijala bilježe se i potvrđuju godinama.

Proizvođač koristi princip individualnog pristupa za svaku biljku, stvarajući im najprikladnije uvjete, slične njihovom prirodnom staništu. Na primjer, Ehinacea (Echinacea) se uzgaja na Mallorci, što doprinosi visokoj kvaliteti žetve.

 

phytoneering_2

Patentirani postupak recikliranja

Posebna se pažnja posvećuje i pogonima za berbu i preradu. U svakoj se fazi koriste moderne metode i patentirana tehnologija. Na primjer, metoda sušenja u vakuumu i vakuum ekstrakcija u uvjetima niske temperature omogućava očuvanje sadržaja esencijalnih ulja i bioflavonoida.

phytoneering_3

Temelj uspjeha – istraživanje

Od svog osnutka, Bionorica je znanstveno-praktična istraživačka tvrtka i ulaže velik postotak od prodaje svojih proizvoda u istraživanje i tehnološki razvoj za stvaranje najboljih biljnih lijekova.

Kroz svoje postojanje, Bionorica identificira i primjenjuje ljekovita svojstva prirode. Pristup proizvodnji biljnih lijekova utemeljen na dokazima, učinio je tvrtku vrlo uspješnom i svjetski prepoznatom.

Farmakološka, predklinička i klinička ispitivanja, kao i najnoviji podaci o molekularnoj biologiji, omogućili su proučavanje mehanizama djelovanja i podnošljivosti lijekova.

Rezultati pretkliničkih i kliničkih studija koje su proveli istraživači u području fitofarmakologije koriste se i za stvaranje Bionorica biljnih lijekova.

Na taj način, Bionorica stvara sve potrebne uvjete za uspješnu registraciju lijekova širom svijeta.

Brinemo o prirodi

S obzirom na to, da je glavni dobavljač sirovina za proizvodnju lijekova priroda - tvrtka joj pristupa s dubokim poštovanjem.

Odgovorna potrošnja prirodnih resursa rješava se na najvišoj razini. Organizirani su standardni proizvodni procesi, uključujući postupak uštede energije, koji se koriste u svim fazama proizvodnje sirovih i završnih materijala.

Gradimo budućnost, moramo iskoristiti sve raspoložive mogućnosti. Zahvaljujući phytoneeringu, otkrivaju se i proučavaju nova svojstva ljekovitih biljaka, te se uvode nove mogućnosti za njihovo proučavanje i uporabu u suvremenoj medicini.