Mergi la conţinutul principal

Canephron® obložene tablete

Canephron® obložene tablete

Canephron® obložene tablete

Canephron ® je jedinstven njemački biljni lijek za liječenje akutnih i nekompliciranih infekcija mokraćnog sustava (cistitis) i bubrega (pijelonefritis), kao i za prevenciju urolitijaze, za odrasle i djecu ≥ 12 godina.

Canephron ® obložene tablete pogodan je oblik za odrasle, kao i za pacijente koji imaju kontraindikacije za vodeno-alkoholne oblike.

1  obložena tableta sadrži:

Kičičina zelen (Herba Centaurii) 18 mg 
Ljupčačev korijen (Levistici radix) 18 mg 
Ružmarinov list (Rosmarini folium) 18 mg 

Djelovanje:

Biljne ljekovite komponente, uključene u Canephron®, pokazuju složenu aktivnost koja izražava protuupalno, spazmolitičko, analgetsko, antimikrobno i diuretsko djelovanje. Kao rezultat složene akcije, peckanje i bol tijekom mokrenja se smanjuju, a učestalo mokrenje se eliminira. Canephron® također inhibira adheziju (prianjanje) bakterija na sluznicu mokraćnog sustava i u kombinaciji s blagim diuretičkim učinkom, pomaže u uklanjanju bakterija i sitnog kamenja iz mokraćovoda. Zbog smanjenja oticanja sluznice i opuštanja glatkih mišića mokraćovoda, povećava se lumen mokraćnog kanala što pomaže uklanjanju mokraćnog pijeska i sitnog kamenja iz bubrega.

Indikacije:

Canephron®  obložene tablete primjenjuju se:

- za potporno liječenje u slučaju blažih tegoba uzorkovanih upalnim bolestima mokraćnog sustava (učestalo mokrenje, pojačan poriv na mokrenje, bol i peckanje pri mokrenju)

 - kako bi se postiglo ispiranje mokraćnih puteva radi smanjenja nakupljanja bubrežnih kamenaca

Doziranje:

Odrasli i djeca ≥12 godina: 1 obložena tableta 3 puta dnevno.             

Tablete treba progutati bez žvakanja s dovoljnom količinom tekućine (na primjer, čašom vode). Trajanje liječenja određuje liječnik pojedinačno. Ako je lijek dobro prihvaćen, može se propisati dulje vrijeme. Obično nakon slabljenja ozbiljnosti bolesti, liječenje lijekom Canephron® treba nastaviti 2-4 tjedna.

Tijekom liječenja lijekom preporučuje se unos velike količine tekućine.